Chakra Yoga

Chakra

Bij deze op Hatha Yoga gebaseerde vorm van yoga staat de innerlijke beleving van verschillende oefeningen en houdingen centraal. Je leert hoe je chakra's kunt activeren en ervaart hoe deze energiecentra je fysieke, mentale en spirituele gesteldheid beïnvloeden. Door de aandacht naar binnen te richten ontdek je hoe je deze subtiele energieën in kunt zetten om weer in balans te komen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. 

Chakra Yoga wordt steeds in blokken van ongeveer vier lessen aangeboden. Elk lesblok behandelt een specifiek thema die elke week verder uitgediept wordt. Tijdens de lessen worden staande houdingen, zittende en liggende houdingen gedaan, waarbij alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom aan bod komen. Intensieve en ontspannende houdingen wisselen elkaar hierbij af. Ook wordt er aandacht besteed aan pranayama's (specifieke ademoefeningen) en ontspanningsoefeningen volgens de Van Dixhoorn methode. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning die aansluit bij het thema.

Draag makkelijk zittende sportkleding tijdens deze les. Het heeft de voorkeur de houdingen op blote voeten uit te voeren.

In het lesrooster staan de tijden waarop Chakra Yoga wordt gegeven. Om de les een keer zelf te ervaren, is het mogelijk een gratis proefles te volgen. Het is ook mogelijk (om naast de wekelijkse lessen) losse workshops te volgen: kijk hier voor de eerstvolgende mogelijkheid.