01-10-2022: CAY 2XL en Yoga Nidra

Critical Alignment Yoga 2XL

Critical Alignment Yoga is een therapeutische vorm van yoga die erop gericht is om spanning in de rug, nek en schouders te verminderen. Tijdens deze middag wordt het boogje o.a. gebruikt om de rugspieren te ontspannen, zodat de natuurlijke kromming in de onderrug terug gebracht wordt en de borstkas weer ruimte krijgt. Je leert verharde spieren weer in beweging te krijgen door de zwaartekracht en de adem te gebruiken. Hierdoor ontspannen de rugspieren, wordt de rug soepeler en komt weer ruimte in de borstkas voor hart en longen. Daarnaast worden oefeningen gedaan om kracht op te bouwen om de lichaamshouding te ondersteunen. Naast het boogje worden dan ook de andere Critical Alignment hulpmiddelen ingezet, zoals het bankje, de strip en het matje. Aangezien Critical Alignment Yoga veel spanning uit het lichaam haalt, is het belangrijk het lichaam ook extra tijd te geven voor intergratie van hetgeen tijdens de les gebeurd is. Vandaar dat deze les gecombineerd wordt met een Yoga Nidra sessie. 

CAY hulpmiddelen

Critical Alignment Yoga  hulpmiddelen

Yoga Nidra:

Yoga Nidra is een systematische methode die je in zeer diepe staat van ontspanning brengt. Dit kalmeert het zenuwstel (geeft rust in het hoofd en zorgt voor betere concentratie), vermindert emotionele schommelingen en geeft meer energie. Behalve dat je hierdoor zowel geestelijk als lichamelijk beter in je vel komt, zorgt deze yogavorm er ook voor dat slechte instappers makkelijker in slaap vallen en slechte doorslapers 's nachts minder vaak en minder lang wakker liggen.

Bij Yoga Nidra wordt het lichaam in een stadium tussen slapen en waken gebracht. Hiervoor lig je op de rug te luisteren naar de begeleiding die ervoor gaat zorgen dat de balans tussen spanning en ontspanning, tussen lichaam en geest weer teruggebracht wordt. Hierdoor kunnen spanningen die onbewust vastgehouden worden, verwerkt worden, hetgeen een diepe ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau geeft.

Het programma is als volgt:
12.45-13.00 uur: Deur open (ontvangst met thee)
13.00-14.00 uur: CAY onderrug
14.00-14.30 uur: Pauze (thee met wat lekkers)
14.30-15.30 uur: CAY bovenrug
15.30-15.45 uur: Korte pauze
15.45-16.30 uur: Yoga Nidra
16.30-16.45 uur: Afsluiting

Deze middag is alleen in zijn geheel te volgen. Er geldt een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 10. Op dit moment zijn er: 2 aanmelding(en). Wil jij je ook aanmelden? Stuur dan een mail naar hanske@pranasara.nl. 

Kosten:

€ 47,50 (€ 2,50 korting als je voor 1 september 2022 betaalt)

Locatie(s):

Elst, vlasstee 4 (yogacentrum Maisha)

Datum en starttijd: