Chakra Yoga

Chakra

Bij deze op Hatha Yoga gebaseerde vorm van yoga staat de innerlijke beleving van verschillende oefeningen en houdingen centraal. Je lichaam reageert namelijk niet alleen op wat je doet, maar ook op wat je (onbewust) denkt. Soms heel merkbaar, soms heel subtiel. Tijdens de lessen worden de verschillende chakra's  geactiveerd. Je ervaart hoe deze energiecentra, je fysiek, mentale en spirituele gesteldheid beïnvloeden. Door de aandacht naar binnen te richten, ontdek je hoe je deze subtiele energieën in kunt zetten om weer in balans te komen. Je leer het lichaam als wegwijzer te gebruiken om zo het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Hierdoor neemt je weerstand toe en verouder je minder snel.

Chakra Yoga wordt steeds in blokken van ongeveer vier lessen aangeboden. Elk lesblok behandelt een specifiek thema (passend bij de eigenschappen van een of meer chakra's) die elke week verder uitgediept wordt. Tijdens de lessen worden staande houdingen, zittende en liggende houdingen gedaan, waarbij alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom aan bod komen. Intensieve en ontspannende houdingen wisselen elkaar hierbij af. Ook wordt er aandacht besteed aan pranayama's (specifieke ademoefeningen) en ontspanningsoefeningen volgens de Van Dixhoorn methode. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning die aansluit bij het thema.

Draag makkelijk zittende sportkleding tijdens deze les. Het heeft de voorkeur de houdingen op blote voeten uit te voeren.

In het lesrooster staan de tijden waarop Chakra Yoga wordt gegeven. Om de les een keer zelf te ervaren, is het mogelijk een gratis proefles te volgen. Het is ook mogelijk (om naast de wekelijkse lessen) losse workshops te volgen: kijk hier voor de eerstvolgende mogelijkheid.