Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij, in tegenstelling tot andere yogavormen, de houdingen alleen passief en zonder krachtsinspanning worden uitgevoerd. Doordat de houdingen twee tot vijf minuten (soms zelfs nog langer) worden aangehouden, worden de dieper liggende lagen in het lichaam zoals fascie, pezen en gewrichten beweeglijker gemaakt die net als spieren training nodig hebben. Behalve dat dit ruimte in het lichaam geeft, wordt hierbij de levensenergie via meridianen in beweging gezet en het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbeterd.

Schoenveter

Yin Yoga wordt wel gezien als tegenhanger van het snelle hedendaagse leven dat vol met verschillende prikkels zit. Door langere tijd in de houding te blijven kan een meditatief en rustgevend effect ontstaan. Al kan het ook uitdagend zijn om zo lang in een houding te blijven en kan dit als intensief worden ervaren.

Een Yin Yoga les heeft elke les een ander thema dat past bij een set meridianen of harmoniserend op alle meridianen werkt. Tijdens de lessen worden vooral zittende en liggende houdingen gedaan. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning die aansluit bij het thema. Draag makkelijk zittende sportkleding tijdens deze les. Het heeft de voorkeur de houdingen op blote voeten uit te voeren.

In het lesrooster staan de tijden waarop Yin Yoga wordt gegeven. Om de les een keer zelf te ervaren, is het mogelijk een gratis proefles te volgen. Het is ook mogelijk (om naast de wekelijkse lessen) losse workshops te volgen: kijk hier voor de eerstvolgende mogelijkheid.