Dansante Yoga

Dansante Yoga is een dynamische manier om de weg naar zelfkennis te ontdekken. Op het ritme van de muziek worden yogahoudingen vloeiend achter elkaar in de ruimte uitgevoerd. Door de concentratie op de muziek, de houdingen en de adem die deze houdingen begeleidt, kom je in het hier en nu en wordt het denken rustiger. Doordat yogahoudingen op muziek worden uitgevoerd, heeft deze vorm van yoga een overeenkomst met dans. In tegenstelling tot dansoptredens, gaat het bij Dansante Yoga om innerlijke in plaats van uiterlijke expressie. Het is dan ook niet nodig om ervaring te hebben met dans voor het beoefenen van deze yogavorm.

Kijk voor een impressie naar onderstaande video:

Bij dansante yoga leer je verschillende lichaamsdelen afzonderlijk of tegelijk te bewegen. Er wordt muziek gebruikt om de emoties in beweging te brengen. Hierbij worden zowel grove als fijne motoriek aangesproken. Door de ritmische bewegingen, werk je aan je conditie. De verinnerlijking zorgt ervoor dat je rust krijgt in je hoofd. Het is dus een goede balans tussen de kwaliteiten van dans en yoga.

Dansante Yoga behandelt steeds een specifiek thema die uitgewerkt wordt in drie choreografieën. Na het aanleren van de choreografieën wordt tijd besteed aan de verdieping van het thema. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning. De muziek die gebruikt wordt is zeer gevarieerd: van modern tot klassiek en afkomstig uit diverse werelddelen.

Draag makkelijk zittende sportkleding tijdens deze les. Het fijnste is om anti-slip sokken te dragen tijdens de les. Je kunt echter ook op blote voeten of balletschoenen werken.

Dansante Yoga wordt momenteel alleen als workshop aangeboden. Kijk hier voor de eerstvolgende mogelijkheid.